Appels

CA bewaring appels

CA bewaring appels

Kenmerken voor een goed uitgevoerde CA bewaring van appels zijn het behoud van kwaliteit, hardheid, een frisse uitstraling en het voorkomen van inwendige en uitwendig gebreken.

Bij de (D)CA bewaring van appels ligt de focus op beheersing van ultra lage zuurstof waarden in combinatie met lage CO2 waarden. Storex levert hiervoor CA techniek met de meest uitgebreide proces regeltechniek.

(D)CA bewaring appels

(D)CA bewaring appels

Appels zijn over het algemeen zeer geschikt om te bewaren in gasdichte CA koelcellen onder geregelde zuurstof en CO2 condities. Onder deze CA/ULO condities kunnen appels tot wel 12 maanden bewaard worden! Appels blijven in goede conditie bij temperaturen tussen 0 en 5 °C, afhankelijk van het ras.

Door te bewaren bij een zeer laag zuurstofpercentage (DCA/ULO-bewaring) wordt de ethyleenproductie laag gehouden. De gevoeligheid van appels voor ethyleen is onder ULO aanzienlijk lager.

Optimale bewaarcondities van appels

Optimale bewaarcondities van appels

De optimale bewaarcondities van appels hangen af van ras, tijdstip van oogsten, regio, grondsoort, groeiomstandigheden, etc. Op basis van onderzoek en praktijkervaring worden door bewaarspecialisten per regio adviezen opgesteld voor de optimale bewaarcondities. Informatie over CA condities voor de bewaring van fruit op deze website zijn slechts ter indicatie. Informeer bij lokale CA consulenten / onderzoekinstituten voor advies voor het instellen van de juiste CA condities voor uw situatie.

Kom in contact

Meer weten over
ca-bewaring van appels?

Wij staan klaar om uw vragen
te beantwoorden.
Liever iemand persoonlijk spreken? +31 78 673 3648