Peren

CA bewaring peren

CA bewaring peren

Peren zijn over het algemeen zeer geschikt om te bewaren in gasdichte CA koelcellen onder geregelde zuurstof en CO2 condities.  Onder deze CA/ULO condities kunnen peren tot wel 12 maanden bewaard worden!  Peren blijven in goede conditie bij temperaturen tussen 0°C en -1°C, afhankelijk van het ras.
Voor de CA bewaring van peren worden bewaarregimes toegepast met zowel een hoog (3% O2) als laag (1% O2) zuurstofgehalte in combinatie met veelal een laag CO2 gehalte (b.v. 0,7% CO2). Dit vraagt extra aandacht voor de benodigde CO2 scrubcapaciteit.
Een hoog CO2 % tijdens de bewaring kan een verhoogd risico geven op bruin verkleuring in de vrucht.

Een belangrijk aandachtspunt is het voorkomen van ‘slappe nekken’ door uitdroging. Het tijdstip van oogsten is belangrijk. Onrijp geoogste vruchten rijpen niet of slecht na en zijn gevoelig voor vochtverlies. Een goede werking van de koel- en CA techniek is ook van groot belang. Storex heeft een uitgebreid producten programma voor de bewaring van peren om met bovengenoemde aspecten optimaal rekening te houden.
Peren produceren weinig ethyleen en door te bewaren bij een laag zuurstofpercentage wordt de ethyleenproductie laag gehouden

Optimale bewaarcondities van peren

De optimale bewaarcondities van peren hangen af van ras, tijdstip van oogsten, regio, grondsoort, groeiomstandigheden, etc. Op basis van onderzoek en praktijkervaring worden door bewaarspecialisten per regio adviezen opgesteld voor de optimale bewaarcondities. Informatie over CA condities voor de bewaring van fruit op deze website zijn slechts ter indicatie. Informeer bij lokale CA consulenten / onderzoekinstituten voor advies voor het instellen van de juiste CA condities voor uw situatie.

Contactformulier

Liever iemand persoonlijk spreken? +31 78 673 3648